Shepherds pie
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1½ dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl västerbottenost, eller annan lagrad ost
  • salt och vitpeppar
  • Köttfärs
  • 500 g färs
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 morot, hackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 100 g strimlad bacon
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk timjan
  • 3 msk worshestershiresås
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • Fräs lök, morot, rotselleri och bacon lätt, ta upp det från pannan och lägg åt sidan så länge.
  • Bryn färsen och häll i fond, timjan och worschestershiresås, smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt grönsaksfräset och krossade tomater.
  • Häll färsen i botten på en smord ugnsfast form och bred över potatismoset.
  • Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter
  • Vi drack faktiskt ett glas rött till vår herdepaj, en fyllig spanjor som vi fick hem att testa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.