Shawarma - Zeinas kycklingkebab med vitlökssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 13 paprikor (mixa gärna olika färger)
  • 11 gul lök
  • 13 vitlöksklyftor
  • 12 lime
  • 12 msk shawarmakrydda
  • 13 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar)
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 äggvitor
  • 12 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2)
  • 12-3 dl rapsolja
  • 10,5 tsk salt
  • 11-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra)
  • 1 libabröd
  • 1 sallad
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 peperoni
  • 1600 g kycklingfilé 3 paprikor (mixa gärna olika färger) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk shawarmakrydda 3 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar) salt peppar
  • 1 Toum2 äggvitor 2 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2) 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra)
  • 1 Till servering libabröd sallad tomat gurka rödlök peperoniToum
  • Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Lägg i en skål tillsammans citron, salt och äggvitorna. Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min. Droppa sedan i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig. När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar. Ställ i kylen en stund innan servering, gärna 1 timme. Kycklingkebab
  • Värm ugnen till 200°. Skär kycklingen, paprikorna och löken i strimlor. Finhacka vitlöksklyftorna. Lägg allting i en ugnsform. Pressa lime över, krydda med shawrmakrydda, salt & peppar. Ringla olja över och blanda slutligen allting. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min. Servera med pitabröd, toum och grönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.