12
vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2)
12-3 dl
rapsolja
10,5 tsk
salt
11-2 tsk
citronsaft (eller 1 krm citronsyra)
1
libabröd
1
sallad
1
tomat
1
gurka
1
rödlök
1
peperoni
1600 g
kycklingfilé 3 paprikor (mixa gärna olika färger) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk shawarmakrydda 3 msk olja (olivolja eller neutral olja funkar) salt peppar
1 Toum2
äggvitor 2 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2) 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra)
1 Till
servering libabröd sallad tomat gurka rödlök peperoniToum
Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Lägg i en skål tillsammans citron, salt och äggvitorna. Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min. Droppa sedan i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig. När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar. Ställ i kylen en stund innan servering, gärna 1 timme. Kycklingkebab
Värm ugnen till 200°. Skär kycklingen, paprikorna och löken i strimlor. Finhacka vitlöksklyftorna. Lägg allting i en ugnsform. Pressa lime över, krydda med shawrmakrydda, salt & peppar. Ringla olja över och blanda slutligen allting. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min. Servera med pitabröd, toum och grönsaker.
Smaka av med salt och peppar. 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling. 1Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter
Bryn det i en stekpanna eller wok med olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Smakrik och god indisk gryta med tomatsås och kyckling. Servera gärna med ris och sallad. 2 tsk garam masala 1 tsk spiskummin 1 tsk chili-eller paprikapulver 0,5 tsk gurkmeja 0,5 tsk korianderkrydda Salt & peppar Garnering. Häll över krossad tomat, vatten och låt såsen puttra under lock i 15-20 min. Inlägget Kyckling jalfrezi- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.