1 stor
gul lök eller bakpotatis att sätta spettet i
1 olivolja
till garnering
1 turkisk
yoghurt, 10%
1
tomatpuré
1 saften
från en halv citron
1 rivna
vitlöksklyftor
1
olivolja
1
chiliflakes (kan ersättas med paprikapulver för mild smak)
1 torkad
timjan
1 malen
spiskummin
1
salt
1 svartpepparBlanda
ihop alla ingredienser till marinaden. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden. Blanda ner filébitarna ordentligt i marinaden och låt dem marinera en stund, minst 30 min, men allra helst över natten i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort en bit från potatisen eller löken som du kan använda som stöd till grillspettet. Jag rekommenderar potatis, det finns risk att kebaben viker sig i ugnen om du använder en lökhalva. Lägg löken/potatisen med snittytan neråt i en ugnsform. Tryck in spettet mitt i löken/potatisen och trä kycklingbitarna på spettet. Avsluta med att ringla olivoljan över. Sätt in formen mitt i ugnen och låt köttet få lite stekyta, det tar cirka 8 minuter. Sänk sedan värmen värmen till 175 grader och låt kycklingen ugnsstekas långsamt i cirka 45 minuter. Ta ut kebaben från ugnen, skiva strimlor. Om kebaben inte är färdiglagad i mitten kan du steka skivorna lite snabbt i olja i en stekpanna. Servera med pitabröd, grönsaker och kebabsåser.
Ikväll har vi ätit shawarma (ung som kebab) av kyckling. Det här sättet har jag kommit på själv men jag tycker det blir den godaste shawarman jag har gjort hemma
Jag testade att laga shawarma som pulled beef och det blev så himla gott. Jag tillagade shawarman långsamt i ugnen över natten och nästa dag vaknade jag till en ljuvlig doft i köket
En riktigt höjdare bjöd våra syriska vänner Maria och Michael på, Shawarma. Shawarma påminner om kebab men är mer smakrik och hettan bestämmer du själv
Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt. Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp i ett par timmar
Recept. Maria E. mån, 2013-07-08 11. 23. 30min. (0). Blanda allt tillsammans. Låt vila i kylen någon timme. Ta ett smörpapper och platta ut köttfärsen (ev med kavel) så tunt som möjligt
HIT kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det. Libanesisk Toum är ett givet tillbehör tilll shawarma, recept på den hittar du HÄR
Det jag gjort i detta recept är att jag har använt mig av griskött i mitt spett (vilket inte egentligen förekommer i döner kebab eller shawarma då dessa härstammar från muslimska länder, där använder man lamm, kyckling eller nötkött) men kryddningen som jag använder är mer åt shawarmahållet
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Gör egen shawarmakrydda. Gör egen shawarmakrydda. 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen). Relaterade 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)
Shawarma är en variant på kebab, det finns både kött- och kycklingshawarma. Jag har länge velat testa att göra en vegetarisk shawarma och oumph passade perfekt till detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.