Shakshuka – recept på en perfekt frukost- och brunchrätt
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomater
  • 1 olivolja
  • 1 tomatpuré
  • 1 paprikapulver
  • 1 chiliflakes
  • 1 strösocker, (kan uteslutas)
  • 1 svartpeppar
  • 1 spiskummin
  • 1 cayennepeppar
  • 1 salt
  • 1 ägg
  • 1 fetaost, smulad
  • 1 koriander, eller persilja
  • 13-4 personer Ingredienser 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 800 g tomater 2 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk chiliflakes 0.5 tsk strösocker, (kan uteslutas) 1 krm svartpeppar 1/2 tsk spiskummin 1 krm cayennepeppar 1 tsk salt 3-4 ägg 1 dl fetaost, smulad 1 kruka koriander, eller persiljaShakshuka – gör så här: Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull eller stekpanna. Hacka tomaterna och ta bort stjälken. Häll tomaterna i pannan och tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, strösocker, svartpeppar, spiskummin, cayennepeppar och salt. Låt koka ihop i 10 minuter. Knäck i äggen och täck pannan med lock eller folie. Låt puttra 7 minuter. Toppa med smulad fetaost och färsk koriander, eller persilja om du gillar det bättre! (Rätten finns också i nordafrika där den kallas chakukka.) Bröd till shakshuka Servera gärna med pita eller något gott surdegsbröd att suga upp den kryddiga tomatsåsen med. Välj rätt tomater På sommaren när du får tag på fina tomater kan du använda färska. På vintern blir den godare med hela konserverade.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.