Shakshuka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • matolja
  • 1 medelstor gul lök, hackad
  • 1 medelstor röd paprika, hackad
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 krossade tomater (400 g)
  • 1 malen kummin
  • 1 paprikapulver
  • 1 röd chilipulver
  • 1 salt
  • 1 ev vatten till spädning
  • 1 medelstora äggBörja med hetta upp matoljan i en stekpanna. Fräs alla kryddor i matoljan.Tillsätt, vitlök, gul lök och paprika till kryddorna och låt allt fräsa i ca 2 min.Tillsätt tomaterna och låt allt nu koka ihop i ca 6 min. Salta och smaka av.Knäck i äggen, ett i taget, till tomat- och paprikaragun.Lägg på ett lock och låt allt koka varsamt i ca 5 min eller tills äggen blir fasta men fortfarande är rinniga i konsistens. Salta och peppra.Servera direkt i stekpannan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.