Sfincione Palermitano (Siciliens svar på pizza)
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 250 g vetemjöl
  • 250 g durumvete
  • 25 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 60 g nyriven pecorino (eller parmesan)
  •  
  • Fyllning
  • 400 g tomater (eller 1 brk krossade tomater)
  • 200 g caciocavallo i tunna skivor (eller gräddost)
  • 50 g ströbröd
  • 60 g nyriven pecorino (eller parmesan)
  • 8-12 hackade sardeller
  • 2 stora lökar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 tsk torkad oregano
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i
  • Långpanna ca 35x25 cm

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.