Kör 900g kyckling, 4port ris, 550g frysd brysselkål (förkorta stektiden enligt förp). Servera med srirashamajo/mango raja. Salladslöken inte nödvändig. Det går åt mkt sesam…
Kyckling4kycklingklubbor 3 msk soja 3 msk honung 3 msk chilisås 50 g ingefära, finhackad 1 röd chilifrukt, strimlad salt peppar. 1Vitkålsmajonnäs300 g vitkål 2 dl majonnäs 2 limefrukter, skal och saft 1 klyfta vitlök, pressad eller riven 50 g babyspenat 1 kruka koriander, hackad (spara några hela blad till servering)
Kycklingkatsu4kycklingbröstfiléer, små (eller hälften så många om de är riktigt stora) 1 dl vetemjöl 2 ägg 2-3 dl pankoströbröd 2 tsk malen gurkmeja salt neutral olja, att steka i. Tillbehör4 port jasminris 1 gurka, stor 0,5 spetskål, liten 2 msk sesamolja sesamfrön, svarta och vita (att strö över) 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger) 1 tsk strösocker 1 dl majonnäs 1 msk sriracha, eller annan stark sås 1 msk vit misopasta 1 röd chilifrukt salladslök färsk koriander 0,5 limefrukt salt
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
KYCKLINGLÅRMEDHONUNGOCH ÖRTER. Görs med fördel medkycklinglårfileer, men här använde jag bröstfileer som jag delat på längden för att få mer stekyta och mer smak
Färsk brysselkål, schalottenlök, rivet surdegsbröd, parmesanost och rosmarin. Det gör mig ingenting att slippa ansa rå kycklingoch laga till, och i stället köpa färdiggrillat ibland
Kommentarer
manuela-2
Kör 900g kyckling, 4port ris, 550g frysd brysselkål (förkorta stektiden enligt förp). Servera med srirashamajo/mango raja. Salladslöken inte nödvändig. Det går åt mkt sesam…
Logga in eller Registrera för att kommentera.