Igår gjorde jag fiskfärsbiffar till middag. Serveras med potatismos och en kall sås. Finfördela fisken i en matberedare tillsammans med mjöl, mjölk och kryddor
Krydda laxen med salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger
Krydda fisken med salt och peppar. Vispa ihop grädde, yoghurt, mango chutney, tomatpurè- eller ketchup med salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås
Krydda den med salt. Tillsätt ris och curry och låt det fräsa med 1 minut. Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Små smakfulla fiskfärsbiffar som serveras med en krämig aioli och nyklippt gräslök. Mal fisken och räkorna med hjälp av en köksassistent (exempelvis KitchenAid)
Smaka av med salt. Krydda med salt och vitpeppar. Stek biffarna på bägge sidor i en blandning av olivolja och smör på medelvärme så att sesamfröna blir gyllenbruna
Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta med kinakål (sk salladskål). Börja med att röra samman dressingen så den får stå och dra under tiden du lagar till resten av middagen
Lax är otroligt tacksamt att använda i mat, det går liksom bara inte att misslyckas med. Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.