Sesampanerad tofu med quinoa- och blåbärssallad
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 12 msk vita sesamfrön
  • 10,5 st finrivet skal från citron
  • 11 dl riven parmesanost
  • 10,5 tsk salt
  • 10,5 dl vetemjöl
  • 11 st ägg
  • 1270 g naturell fast tofu
  • 1 rapsolja till stekning
  • 12 dl okokt svart quinoa
  • 11 tsk rapsolja
  • 10,5 st röd lök
  • 10,5 tsk sambal oelek
  • 10,5 st saft från citron
  • 11 tsk salt
  • 11 st saft från citron
  • 10,5 dl japansk soja
  • 12 msk olivolja
  • 10,5 tsk honung
  • 1100 g blandad sallad
  • 11 knippe ärtskott
  • 11 dl amerikanska blåbär
  • 1 riven parmesanost
  • 1 Ingredienser 2 msk svarta sesamfrön 2 msk vita sesamfrön 0,5 st finrivet skal från citron 1 dl riven parmesanost 0,5 tsk salt 0,5 dl vetemjöl 1 st ägg 270 g naturell fast tofu rapsolja till stekning Tillbehör: 2 dl okokt svart quinoa 1 tsk rapsolja 0,5 st röd lök 0,5 tsk sambal oelek 0,5 st saft från citron 1 tsk salt Dressing: 1 st saft från citron 0,5 dl japansk soja 2 msk olivolja 0,5 tsk honung 0,5 tsk salt Grönsaker: 100 g blandad sallad 1 knippe ärtskott 1 dl amerikanska blåbär Dekorering: riven parmesanost Skriv utGör så här: Skölj och koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen, utan salt. Finhacka löken. När quinoan är färdigkokt, blandar du ner löken, olja, sambal oelek, citronsaft och salt i kastrullen. Rör runt och värm på svag värme fem minuter.
  • Rör ihop dressingen genom att blanda citronsaft, japansk soja, olivolja, honung och salt.
  • Blanda sesamfröna med rivet citronskal, riven parmesanost och salt på en tallrik. Häll upp mjölet på en annan tallrik och vispa ägget lätt i en liten skål med gaffel. Skär tofun i ca en cm tjocka bitar. Rulla bitarna i mjöl, därefter ägg och till sist sesamblandningen. Stek i en het panna i rikligt med rapsolja.
  • Lägg upp sallad, blåbär, quinoa, tofu och ärtskott på ett stort fat. Häll över hälften av dressingen och servera resten vid sidan av i en skål. Riv lite parmesanost över salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.