Skär bort skinnet på laxen och skär den i lagom bitar. Pak choy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök och svamp, eller stuvas
Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Krydda laxenmed salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger
Börja först medlaxen. Till laxen. Riv ingefäran och blanda med alla övriga ingredienser. Lägg över laxen i en ugnsform med skinnet på nedansidan och häll över sojablandningen
Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Laxmed salt,citronpeppar,rivet citronskal och lite rapsolja. koka broccoli och häll av vattnet mixa ihop med lite crémefrachie, örtsalt och svartpeppar
Blanda och pensla laxenmed olivolja, saft och skal. Servera potatissalladen till laxen. Blanda potatisen med grönsaksyoghurten, smaka av med salt och peppar
svarta bönor med vinäger, olja och salt. Strö över rikligt med sesamfrön. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. Ställ in i ugn på 225 grader i 12 minuterKoka ihop resten av teriyakisåsen med lite maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön
Wokad laxmed ingefärskryddad crème fraiche är vardagsmat av bästa snitt. Tina laxen om den är fryst. Och crème fraiche kryddad med ingefära, fransk senap och pressad citron blir en piggt och fräscht sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.