600 g
laxfilé [4 bitar à 150 g] 6 msk blandade sesamfrön, vita och svarta 4 bok choi (eller pak choi huvuden. asiatisk kål) 0,5 dl japansk soja 0,5 dl ketjap manis (indonesisk söt sojasås) 1 limefrukt, skal och saft av 0,5 röd chilifrukt, fint skivad 4 klyftor vitlök matolja, att steka i salt
Skär bort skinnet på laxen och skär den i lagom bitar. Pak choy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök och svamp, eller stuvas
Kallrökt lax. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Krydda laxenmed salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger
Blanda och lägg upp på fat eller i portionsskålar tillsammans medpakchoi. Tillsätt haricots verts tillsammans med limesaft, honung, soja, sesamolja och nudlarna
Skär laxen i portionsbitar. Börja med att koka potatis eller ris. Krydda med några droppar sesamolja. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.