Sesamlax, pak choi, drinkar och midsommar
Gradinskan mat
Gradinskan mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarber- och jordgubbscooler
  • 6 glas 24 cl ljus rom
  • 24 cl rabarber- och jordgubbssirap (se recept nedan)
  • 24 cl pressad lime
  • 9 dl mineralvatten
  • Rabarber- och jordgubbssirap, ca 4 1/2 dl 3-4 stjälkar rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • Grillad sesamlax med fräst pak choi
  • 6 portioner 1 laxfilésida med skinn, ca 1,2 kg 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Glaze
  • 2 msk teriyakisås eller japansk soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sesamfrön
  • Potatissallad
  • 800 g kokta, kalla färskpotatisar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 gurka 200 g färska sallads- eller sockerärtor
  • Dressing
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk wasabi eller riven färsk pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Fräst pak choi
  • 3 pak choi
  • 1 msk olja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.