Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
)Hur som helst så fortsatte julens intåg senare på kvällen när middagen tillagades, Håkan hade lagt fläskfilé i en julinspirerad marinad, med glögg i, redan på torsdagskvällen som stektes och sedan tog in en tur i ugnen tillsammans med en smaskig sås
Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Nu efteråt vet jag inte riktigt vad det skulle vara bra för, för nu ser jag så där tråkigt söt och trevlig ut som ungefär resten av Sveriges kvinnliga befolkning
Vi blev bland annat köttansvariga och vi grävde fram en fläskfilé i frysen. För att köttet ska dra åt sig ännu mer av marinaden brukar jag lägga det i marinaden när det fortfarande är lite fryst
Serverades med gönsaker och aioli, mums. Lördagens middag blev denna goda fläskfilé. Bryn bitarna i smör med pressade vitlöksklyftor och ingefära ett par min så de får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.