Under tiden - putsa oxfilén. Garnera med färsk rosmarin. Skär baconet i två centimeter breda strimlor på tvären och stek det knaprigt i en torr panna (en panna med höga kanter är att föredra)
br />Serranolindade primörer. Lågtempad oxfilé. Mixa sedan med smöret i matberedare (eller med stavmixer) ganska kort, det är gott om man behåller några större nötbitar
Ha på den finhackade vitlöken och linda runt med skinkan så den täcker hela filen. *Kryddsmör med persilja och basilika*Bearnaisesås*Creme fraiche med sötsur sås*Gorgonzolasås
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.