Senapssås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 15 dl mjölk, standard
  • 13 msk grädde (valfritt)
  • 12 krm salt
  • 10,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 12 msk grov skånsk senap eller valfri sort
  • 11 msk stark dijonsenapFräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Tillsätt ev. lite mer mjölk så att såsen får den konsistens du vill ha. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter eller längre och rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt senapen. Senapssåsen är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.