4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Börja med såsen. Red mjölet med lite vatten o blanda i såsen. Favorit i repris. underbar. För 6 persGratäng. 4 potatisar2 palsternackor (normalstora)4 morötter2 sötpotatisar1 lagomstor typ
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
4 900 g potatis ca 600 g tunnskivade fläskkotletter 1 msk smör eller margarin salt och peppar Sås 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 msk balsamvinäger 1/2 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1/2 påse fryst broccoli (à 425 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
4 ca 500 g rotselleri 600 g fast potatis 2 vitlöksklyftor 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 rödlökar 1 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 msk rödvinsvinäger 1 kruka dragon ca 550 g tunnskivad kotlett 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
4 900 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 gurka 1 vitlöksklyfta 1 1/2 dl gräddfil 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple ochpepparrot
Stek upp köttet (vad som helst, jag använde ryggbiff)i vitlökssmöret, salta,peppra. Om man vill kan man garnera köttet med lite ruccola eller färsk oregano, och ringla över lite balsamico
Koka rödbetornamed skal tills de är mjuka. Servera torsk med rödbetskross ochpepparrotsyoghurt. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.