3 dl
riven ost gärna grevé eller annan lagrad ost.
400 g
potatis King Edvard
2,5 dl
mjölk
2 msk
smör
salt
peppar
muskot
4 frukostkorvar
eller bratwurstar 2 stora rödlökar 2 gröna äpplen 1 msk svensk senap 2,5 dl hönsbuljong 3 dl riven ost gärna grevé eller annan lagrad ost. 400 g potatis King Edvard 2,5 dl mjölk 2 msk smör salt peppar muskot
Skåra korven i portionsskåror, lägg ner alla ingredienser runt omkring och tryck gärna in lite grann i korvskårorna, dra några drag med svartpepparkvarnen och slå på buljongen, klicka ut smöret och den rivna osten
Skala och kärna ur äpplena. Denna enkla blandning smakar fint till en lätt lunch tillsammans med stekt korv eller bacon och till detta rivna morötter och bröd
Ingen fara, gör en svampsås och en potatispurémed äpple och palsternacka. Dela smöret i tärningar och vispa ner det med elvisp ihop med grädde och mjölk
Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.