Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Nu har jag även provat att göra dem glutenfria och det blev riktigt bra. Eftersom det skulle vara sån liten mängd vetemjöl var jag sugen att prova med en glutenfri mjölmix
Dessa semlor är sjukt goda och min man tycker till och med de är godare än vanliga semlor. Då kanske du även gillar denna semla fri från gluten, mjölk och vitt socker
Passera potatisen och blanda den med resten av ingredienserna till en jämn och fast smet. Var försiktig med bittermandelessensen och ta bara en droppe i taget och smaka av
Får jag lov att bjuda på en söt hembakt varm och saftig semla utan socker, gluten eller mjölk. Det var många år sedan jag åt en semla och faktum är att detta var den trevligaste semla jag någonsin ätit
400 g glutenfri mix. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37º. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.