Lägg samman semlorna. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt 10–15 minuter i ugnen. attr('href'), 'Dela', 'height=500,width=700'). 1,5 dl socker. 125 g smör, rumsvarmt. 50 g jäst, för söta degar. 5 dl mjölk. 250 g mandelmassa. 4-5 dl vispgrädde
Underbara glutenfria semlor. Semlor med chokladkräm och nougatrippel. GLUTENFRIA SEMLOR (CA 25 ST). 50 g jäst. Knåda degen på bakbord och dela den till cirka 25 bullar. Grädda bullarna i 225 grader under cirka 12 minuter. 50 g jäst
Gräddas i 225 grader 7-9 minuter. Byt ut vätskan mot vatten ta ca 2,5 dl då. Använd mjölkfritt margarin men ta ca 125 gr. 75 g margarin. 50 g jäst för söta degar. 500 g ca 8 dl glutenfritt mjöl (1 pkt)
Kanske inte de snyggaste semlorna. 50 gr jäst. 1,5 dl socker. 150 gr smält smör. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 18 bullar och låt dem jäsa 45 minuter. 125 gr mandel. 50 gr jäst. 1,5 dl socker. 150 gr smält smör. 125 gr mandel
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. 300 g vetemjöl (5 dl). 25 g jäst. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellan fart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min. 150 g vetemjöl (2 1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). Grädda mitt i ugnen på 250 grader in, sänk direkt till 200 grader och grädda i ca 8 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg. 500 g mandelmassa. 50 g mald mandel (1 dl). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). 150 g mjölk (1 1/2 dl). 300 g vetemjöl (5 dl). 25 g jäst. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellan fart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min. 150 g vetemjöl (2 1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). 500 g mandelmassa. 50 g mald mandel (1 dl). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). 150 g mjölk (1 1/2 dl)
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Semlor på PriMaten Deli. Såg att det såldes semlor för fullt redan när jag var hemma i december…. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
75 g smör. 10,75 dl strösocker. 125 g jäst för söta degar. 11,5 tsk bakpulver. 11,5 dl sötmandel. 11,5 dl strösocker. 175 g smör 3 dl mjölk 0,75 dl strösocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak) 25 g jäst för söta degar 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg, till pensling. 1Fyllning till semlorna, ca 10 stycken1,5 dl sötmandel 1,5 dl strösocker 1 dl mjölk 3 dl vispgrädde florsockerBullarna. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter
25 g jäst. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min. 5. 25 g jäst. 50 g smör. 5 dl vetemjöl. ca 150 g mandelmassa. 5 dl vispgrädde
Idag blev det årets första semlor. Pensla semlorna med ägg. Skär av ett lock på semlorna. 25 g jäst. 5 dl vispgrädde ovispad. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. 25 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.