Varvade med smält chokladoch rostad kokos och sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad. Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Jag hällde ner den smälta chokladen i glassmeten när glassmaskinen gick, men då chokladen stelnar så fort den kommer i glassen så fick glassmaskinen fnatt och hade svårt för att röra runt glassen, det fungerar nog bättre att stanna glassmaskinen och röra runt för hand med tex ett slickepott medan du häller i den smälta chokladen
Riv chokladenoch mandelmassan och blanda med grädden. Förförande gott medchoklad. Blanda under tiden mascarponeostenmed vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara
Varva chokladmarängbottnarnamedchokladfyllningoch toppa medchokladoch hackade pistaschnötter. Öka hastigheten och tillsätt sockret lite i taget medan du vispar
I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladgancheoch toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.