Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas. 100 gr chokladmed nötterKoka jordgubbarna med 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt. Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar. 100 gr chokladmed nötter
Smält chokladen i grädden över ett vattenbad, rör samman med äggulorna. Hallon, vit choklad och maränger är några av mina favoriter om man nu blandar ihop detta så är denna dessert en riktigt favorit
Självklart går det bra att smaksätta semifreddonmed vad man råkar ha hemma, tex. Efter att ha tagit en första tugga av den här semifreddon kunde både jag och Peter konstatera att det här är något av det godaste jag någonsin lagat
Semifreddo. Det där med desserter är inte min bästa gren. Övriga familjen var lite mer kritiska, Alma tyckte att den smakade för mycket apelsin, Theo gillar inte sött och Leif kunde inte säga varför den inte var i hans smak men gillar apelsin och choklad så testa
Cheesecake medkrossadchoklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton. Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör
Min mamma har en stor planta med en alldeles speciell sorts mynta som jag aldrig sett innan. Chokladmynta heter den och den är så himla god att göra glass på
Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra. Går att förbereda och frysa in för att sedan plocka fram och då doppa i choklad och strö på krossade polkagrisar
Toppa med resterna av den hackade chokladen. Blir en len stracciatella fromage med passionfrukt. Beroende på hur strikt man är kan man göra mindre portioner, samt minska mängden choklad och vara obeservant på innehållet i chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.