30 sova
vad är det, jag vaknar alltid pigg som en duracellkanin , fast man är vaken långt in på sena natten. Sista morgonen i Saltvik, dax att städa ut huset och åka vidare till nästa lilla smultronställe.
Ost- och gräslökspaj. Ansjovis- och ostpaj. 40-45 minuter. 2 burkar Grebbestad Ansjovis original (á125 x 2). 40-45 minuter. 2 burkar Grebbestad Ansjovis original (á125 x 2)
Ost- och gräslökspaj. Ansjovis- och ostpaj. 40-45 minuter. 2 burkar Grebbestad Ansjovis original (á125 x 2). 40-45 minuter. 2 burkar Grebbestad Ansjovis original (á125 x 2)
Flaskan och recepten följde med till Grebbestad men när jag började syna recepten insåg jag att det hade varit enklare att göra detta hemma i ett kök med nödvändiga verktyg och butiker med lite större utbud
Enligt vissa källor har rätten tillskrivits operasångaren Per Adolf Janzon som var en känd operasångare på andra hälften av 1800-talet. 55g Grebbestad ansjovis + spad. Tillaga din Janssons i ugn i ca 35-40 minuter eller tills potatisen känns färdig. 55g Grebbestad ansjovis + spad
Ingredienser till ca 3-4 personer. 8-10st Medelstora potatisar av mjölig sort1,5st Gul lök135g Anjovisfilé inkl spad, (1st burk Grebbestad), ((gärna lite mer om du gillar är en stor anjovislover. Lägg ut ett lager av potatis och löken i formen, lägg över 1/3-del av anjovisen, salta lätt och peppra. Grädda i 200g ugn ca 45-60min beroende på hur fast potatissort du använder. 8-10st Med. ca 45-60min beroende på hur fast potatissort du använder
I dag har vi kört runt lite i området runt Grebbestad. En kopp chaite och en Rocky road-kaka. På 40-talet tog Panget emot sina första gäster, då som pensionat
allt spad (=En liten burk Grebbestad)2 tsk socker3/4 tsk saltSvartpepparStröbrödSkala och skär potatisen i stavar (ca 5x5 mm). Tillsätt potatis, socker och ansjovis (hela, de kokar ändå sönder, + allt spad), koka upp under omrörning och låt det sedan koka i 5-10 minuter tills grädden börjar tjockna
Ett knaprigt och krispigt tilltugg till den där godaste julölen när man blir lite saltsugen på uppesittarkvällen (innan skinkan är griljerad och man kan ta den där obligatoriska skink- och senapsmackan)
4-6 st ostron. Sätt på ett lock och låt koka upp och sedan sjuda i 5-10 minuter. 4 st Grebbestad ansjovisfiléer hackade. 4-6 st ostron. 4 st Grebbestad ansjovisfiléer hackade
I går gick vi på upptäcktsfärd inne i Grebbestad och hittade då ett utsiktsberg. Jag tycker inte om kaffe, har aldrig gjort och kommer inte försöka att lära mig
Skriv utE-postFacebookTwitterGoogle. Vi bojkottade julen i år så på vårt ”julbord” blev det vedugnsbakad pizza på surfhaket nere på stranden i Santa Maria- Kap Verde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.