Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
En kväll var vi bjudna till en irakisk/brittisk familj som lagade fantastisk kyckling, marinerad i yoghurt, med kryddigt ris – jag får nog anledning att återkomma till det receptet
Den här varianten med chiafrön samt kardemumma som smaksättning är min favorit för tillfället. Gott att servera kesokakan med en fruktsallad på apelsin eller satsumas och äpple
Efter tre arbetsdagar där packning och överlämning och besök på nya arbetsplatsen stått på schemat och efter tre kvällar med festligheter var jag rätt mör i morse, den allra första semestermorgonen
Efter att ha blivit av med min surdegs-oskuld till de här båda herrarna kan jag konstatera att det hela tar lång tid, att man får tugga brödet ganska mycket, samt att man känner sig väldigt nöjd med sig själv när brödet är klart
-( Eftersom solen inte vill lysa på oss så får min gula kasslergratäng med mango göra det. Servera tillsammans med valfritt matgryn och en krispig sallad
Jag mår mycket bättre, mådde faktiskt mycket bättre redan igår så det blev en sväng ut till Mamma och Lars igår igen där jag och Sebbe fick fira påsk med dem och Karin och Anders en dag försent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.