Sej med äggsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1600 g sejfilé eller 4 portionsbitar à ca 150 gram
  • 1 Äggsås: 3 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 12 dl grädde
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 11 fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 13 hårdkokta ägg
  • 14 msk hackad persilja eller 3 kvistar kruspersilja eller bladpersilja
  • 1 Tillbehör: 12 kokta potatisar
  • 14 rivna morötterBörja skala och koka potatis om du vill ha det till. Koka upp 3-4 dl vatten i en traktörpanna eller kastrull med lock till fisken. Tillsätt salt. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan. Lägg ner fisken, koka upp och sätt åt sidan i 20 minuter medan du lagar sås och tillbehör. Äggsås: koka äggen hårda. Förslagsvis genom att koka upp dem i kallt vatten, sedan ta tiden och koka i 7 minuter. Smält smör i en såskastrull. Rör ut mjölet i smöret. Tillsätt lite mjölk och grädde i taget under omrörning och koka upp. Tillsätt salt och vitpeppar. Tillsätt ev. buljongtärning. Låt såsen koka på medelvärme och rör då och då i minst 5 minuter. Skölj persilja och hacka den fint. Skala äggen och hacka dem. Tillsätt hackad persilja och hackat ägg till såsen. Spara ev. lite till garnering om du önskar. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Koka gröna ärtor i 3-4 minuter. Skölj och tärna paprika. Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.