12 liter
vatten med 1 grönsaksbuljongtärning att koka i
1 Marinad:
3 msk ljus japansk soja
12 msk
hackad eller riven ingefära
11 klyfta
vitlök
12 msk
matolja
13 små
röda chilifrukter eller 1 stor spansk peppar
10,5 dl
hackad färsk koriander
11 msk
socker, gärna råsockerVärm 1 dl vatten och lös upp buljongtärningen i ett glas. Blanda vetegluten och vetemjöl i en stor bunke. Blanda buljongen med resten av det kalla vattnet samt sojan och rör i det. Blanda hastigt ihop till en seg deg. Knåda degen i 5 minuter. Låt seitandegen vila i 20 minuter. Koka upp vatten med buljongtärning. Låt koka på låg värme. Nu kan du forma seitandegen och skära i önskad form. Förslagsvis till små seitanbitar som på bilden lagom till spett och att steka, panera eller woka. Rulla ut seitandegen till en ca 20 cm lång korv. Dela korven i två delar på längden med en kniv. Rulla dem runda. Skär ut ca 9 bitar med runt 1 cm bredd på varje rulle. Koka seitanbitarna i 30 minuter. Låt de endast sjuda och koka på låg värme - ej stormkoka. Ta upp en bit och skär loss ett litet smakprov - är de hårda och har tuggmotstånd samt har flutit upp till ytan är de klara. Häll av i durkslag och lägg i marinad. Marinad: Skala och pressa vitlök i en skål. Skala och finhacka eller riv i ingefära. Hacka chili och tillsätt dem. Tillsätt soja, matolja samt socker. Hacka färsk koriander och tillsätt den. Rör runt. Vänd i seitan och låt marinera i minst en halvtimme. Gärna över natten i kylen. Nu är seitanbitarna klara att användas ex. sättas på spett och grillas, paneras och stekas eller strimlas och användas i grytor, wok eller fyllningar istället. Glöm inte att salta och peppra dem samt ev. pensla dem med marinaden då du ex. grillar dem eller lagar till dem .
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Lammstek. Putsa bort synliga hinnor från stekens utsida. Stick hål in i steken med en liten skalkniv. Skala och dela vitlöksklyftorna och tryck in dem i hålen i steken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.