Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym. SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader
35 st 100 g hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl) 100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 4 dl florsocker 4 äggvitor Fyllning 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 dl starkt kallt kaffe 1 äggula 125 g smör 1/2 dl florsocker 1/2 - 3/4 tsk vaniljsocker Lägg till i inköpslistan
florsocker. 1osaltat smör. 1ägg (ca 1). 1konditorivetemjöl. 1mandelmassa. 1smör (rumstemp). 1äggMördegI en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull. Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken
Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.