Tryck i hop degen med handen. Se till att inte övergrädda dem, de är godast när de är lite sega. De flesta har säkert bakat kolakakor tidigare och då vet ni ju också hur enkelt och framför allt hur galet gott det är
Snåla inte med sirapen, för det är den som ger kakorna kolasmak och den där lite sega konsistensen. Något som alltid är enkelt att slänga ihop och som vi alltid har ingredienser till hemma är kolakakor
Idag har jag bakat en laddning kolakakor som jag ska ge till våra snickare. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite med två fingrar
Kakorna blev som jag skrev härligt sega i mitten och inte knapriga. Tillsammans med smakerna ingefära, kanel och kardemumma gifter de sig fantastiskt och ger en härligt seg småkaka med smak av jul
medan kakorna är varma. Favorit i repris. Min sambo älskar dessa kakor, hans absoluta favorit. Så för någon dag sedan tänker jag att jag skulle baka till honom, en liten kärleksförklaring
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper
Min man gillar dem bäst medan jag gillar de ljusta bäst. Kakorna blir lite knapriga i kanterna men sega och mjuka i mitten, och det är ju Subways kakor också
Idag gjorde jag ett litet ryck och bestämde mig för att ta med lite spontanfika till jobbet imorgon. Sirapskakor, kolakakor, kärt barn har många namn, men hemma hos mig heter de i alla fall sirapskakor
Alltså hörni dessa kolakakor. Kom hem från jobbet idag runt halv fem och fick den brillianta idén att baka kolakakor som nog är den enda snittkakan jag någonsin gillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.