Sega cookies
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk salt
  • 1150 gram smör
  • 1½ dl råsocker strö
  • 13 ¼ dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 ägg
  • 11 äggula
  • 1200 gram hackad choklad ( går att blanda med ljus och mörk choklad )
  • 1 Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl ½ tsk bikarbonat ½ tsk salt 150 gram smör ½ dl råsocker strö 3 ¼ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula 200 gram hackad choklad ( går att blanda med ljus och mörk choklad )1. Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. 2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. 3. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop. Obs! Rör inte för länge bara så att det blir blandat. 4. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. 5. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtpappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt. så med andra ord inte för stora högar. 6. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för länge då mister de sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.