(Eftersom den inte ska stå så länge brukar jag inte täcka bunken i det här läget. Och exakt hur länge det ska jäsa är omöjligt att säga eftersom det beror på en massa olika saker
Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och det här receptet är väl ungefär det enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affärensomsålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Jag valde att göra en stor och åt den som frukost. Nu är det så att jag inte tål vetemjöl, sådärför bakas det aldrig traditionella kanelbullar hemma hos mig
Men inte mammas somär de godaste jag vet, och inte heller mina egna somär de näst godaste. Lägg köttbullarna vartefter du rullar dem på ett skärbrädesom du sköljt med kallt vatten så fastnar de inte när de ska lyftas ner i pannan
Det härär den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.