Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar. Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Jag avnjöt mina klassiska scones med en kopp varm te till – så gott och bästa starten på helgen. Vill man ha en extra bra start på morgonen tycker jag man ska njuta av rykande varma, nybakade scones
Blanda runt och tillsätt samtidigt mjölken. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rund kaka på cirka 1 centimeter
Supergoda, glutenfria, goda, nyttiga scones. Rör till sist ner fiberhusk och låt svälla en kort stund. Forma sconesen som du vill ha dem, jag brukar göra en stor boll, platta ut lite och skåra så att det blir fyra bitar
När jag gör scones använder jag alltid Leilas recept och de blir alltid toppen. Såhär på fredagen när helgkänslan börjar infinna sig, drar jag till med ett tips inför helgens långfrukostar
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. När baconen är tillagad lägger jag i ren klick smör, rotselleri och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.