Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt därefter filmjölk och olja. Lossa brödet ur formen och låt den svalna något på ett galler, gärna inlindat i en bakduk
Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
En helg kan inte starta bättre med en frukost bestående av scones. För 4 st stora scones. Forma till scones och grädda i ugnen på 15-20 minuter på 225 grader
På morgonen eller för all del på kvällen så finns det ingenting godare än nybakta scones. Häll i filmjölken och blanda så snabbt du kan ihop degen och forma till en bulle som du plattar ut till en kaka
På espresso house finns rysligt goda scones. Men det går faktiskt att knåpa ihop sina egna Espresso house-liknande scones och det är exakt vad jag och systern gjorde
)SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. ) Sätt på ugnen på 200 grader2. ) Tryck ut 2 kakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl. ) Sätt på ugnen på 200 grader
Dagens andra morotsscones intogs idag till kvällsmat. Jag snörade på mig skorna och sprang på lätta steg iväg mot den större matvarubutiken och köpte diverse ingredienser till dagens kvällsmat och en låda jordgubbar
Resultatet blir trevliga bröd man gärna lägger fram på middagsbordet. ) eller filmjölk, så går det självfallet att utesluta detta, liksom i det fall du inte tycker om rågmjöl
Jag är dessutom väldigt förtjust i mandelmjöl så den här varianten av scones som innehåller mandelmjöl och som dessutom är glutenfria kommer jag säkert fortsätta göra
Men på ett ”äkta” brunchbord finns även scones. Smörj en plåt eller förbered på bakplåtspapperBlanda de torra ingredienserna dvs mjöl, bakpulver och salt i en skål
Här är brödet som görs på ett kick. Häll en hel liter filmjölk över och blanda till en smet. Bakat på bikarbonat som gör att ingen tid spills på jäsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.