Jag är dessutom väldigt förtjust i mandelmjöl så den här varianten av scones som innehåller mandelmjöl och som dessutom är glutenfria kommer jag säkert fortsätta göra
Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger. Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära
Det blev en variation på gammal tema, men med några ingredienser utbytta mot tidigare bakomgångar. Blanda hirsmjöl, teffmjöl, salt och husk, och tillsätt lite i taget medan maskinen är igång
Men då gör jag sconespå morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.