Sparris med bacon, parmesanochnötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Hacka hasselnötterna grovt och fördela över svampen tillsammans med gräslöken. Receptet kommer från FLEXITARIANENS KOKBOK av Eleonora von Essen och där finns massor av härliga recept, många vegetariska men flera med mycket grönt och lite kött
Riv över generöst medparmesanoch toppa med en liten klick smör. Passar även bra som förrätt eller som inslag på buffén, gärna med parmaskinka och grissinipinnar till
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Den enda skillnaden med min och hans pasta är nog att jag tillsätter parmesanost i min sås, då blir det extra nötigt, saltigt och nästan förbjudet gott
AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt. Börja med att skala räkorna (spara gärna skalet till ett fondkok), riv parmesanen samt hacka önskad mängd dill
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.