Scones med fullkorn
kungsornen.se
kungsornen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 dl (ca 450 g) Kungsörnen Dinkelmjöl fullkorn                         
  • 1½ tsk salt
  • 13 tsk bakpulver
  • 1100 g smör eller margarin
  • 14 dl mjölk eller filmjölk1. Värm ugnen till 250°C (varmluft 225°C). 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Låt degen vila tills ugnen blivit varm. 3. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv. 4. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter. 5. Bryt isär kakorna. Servera dem nygräddade med smör, ost och gärna marmelad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.