Skiva morötter, champinjoner och bryn på, lägg i grytan och på med locket. Häll över vinet samt en nypa flingsalt, rosmarin, lagerblad och persiljestjälkar (stjälkarna till grytan och bladen till servering)
Som vanligt medPrioratviner pratar vi om mycket smak, rejält med syra och några nävar strävhet. Tillsätt matlagningsvin, socker, salt och koka in detta så att löken blir torr (tar ett tag)
I och med att fraktkostnaden för viner i beställningssortimentet är en kännbar utgift väljer vissa leverantörer/producenter att saluföra viner i paket med sex flaskor i varje
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Var varsam med värmen – bränns mjölken vid är det bara att slänga alltihop. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.