När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Som ett av tillbehören gjorde jag en puré på morot, ugnsbakad vitlökoch kummin, just kummin blir jättegott tillsammans med morot
Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 4 dubbla lammkotletter. 3 msk Arla smör & rapsolja vitlök
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin i grytan. Jag var tvungen att ta ett kort på lammköttet innan det stoppades in i ugnen för det var så färggrant med chilin och citronen
Koka Lammmed ingefära vitlök pasta. Servera med garnering av ingefära och hackade tomater. Ta wok, lägg olja i den, värm upp och sätta hackad lök och flaks ingefära och fräs
Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlökoch resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter. 2 st pressade vitlöksklyftor
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.