I går stod det just sån där Daal på matsedeln och efter en genomgång av grönsakslådan i kylen fick linserna denna gången dela gryta med både persiljerot, grönkålochäpplen
Skölj grönkålenoch riv ner i mindre bitar, släng stjälken. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Skär grönkålen till mindre bitar och stek den i smör med salt till den mjuknat. Blanda allt i en bunke med hackat äpple, strimlade soltorkade tomater, hackade fikon och chili
Kärna ur och skär äpplet i bitar, och blanda med hälften av citronsaften. Blanda de kokta, avrunna linsernamed hackad mynta, hackad vitlök och hälften av citronskalet
Kärna ur och skär äpplet i bitar, och blanda med hälften av citronsaften. Blanda de kokta, avrunna linsernamed hackad mynta, hackad vitlök och hälften av citronskalet
Skölj grönkålenoch riv ner i mindre bitar, släng stjälken. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.