Sauce Bechamel
Milda.se
Milda.se

Sauce Bechamel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk Milda mat & bakmargarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • mald vitpeppar

Beskrivning

    Sauce Béchamel är en vit grundsås som ibland kallas mjölksås, eftersom matfet och mjölredningen ska spädas med mjölk. Såsen fungerar som bas för olika såser och stuvningar.

    Smält Milda sakta på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.

    Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner all mjölk på en gång. Låt såsen koka upp och koka i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Rör väl hela tiden och rör över hela botten i kastrullen för att undvika vidbränning. Smaka av med salt och peppar.

    Vill du få en fylligare och blankare sås kan du vispa ner en klick Milda. Ännu fylligare blir den genom att du vispar ut en äggula med 1/2 dl matlagningsgrädde. Vispa sedan ner det i såsen. Värm såsen till sjudning. Får den koka blir den grynig.

    Prova såsens konsistens genom att doppa en matsked i såsen och sedan sakta dra upp den. Skeden ska vara täckt med ett ordentligt lager sås.

    Smaksätt med persilja, dill, senap, kaviar, lök, skinka, ost eller pepparrot.

    Servera till kokta grönsaker, fisk, ägg eller tillaga den som gratängsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.