600 g
kycklinglår, skurna i bitar 12 grillspett, blötlagda
Honungsvatten0,5 dl vatten 0,5 dl honung
marinad2 torkad guajillochili, i bitar 3-5 piri piri 1 cm färsk gurkmeja, skalad och skuren i bitar 2 färsk ingefära, skalad och skuren i bitar 1 stjälk citrongräs, fint skuren 2 klyfta vitlök 2 msk citronsaft, färskpressad 1 dl thailändsk ljus soja
Jordnötsdressing1 klyfta vitlök, pressad 5 piri piri, finskurna 1 tsk citron, färskpressad 3 msk rörsocker 1 tsk salt 5-8 msk vatten 1 dl jordnötssmör
Ringla dressingen över salladenoch servera med limeklyftor, om så önskas. Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk salladmed massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig salladmed bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.