Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Sashimi,. Skiva laxen i tunna skivor och lägg upp på en tallrik. Lägg lite av kål salladen på sidan om laxen och garnera sedan med skivade rädisor, strimlad gräslök och babyspenat
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingenpå hälften nu. Lägg haricots verts i en panna (på bilden har jag frusen - JA frysta grönsaker fungerar
Lägg tonfisken på en stor tallrik, som carpaccio. Dekorera med gurkstrimlorna och Wasabin ovanpå. Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt
Lägg upp laxen på en tallrik i ett lager. Sashimipå LaxLax (Salma) 300g1 Lime1/2 dl Soja (Golden mountain eller Kikkoman)1 msk Sesamolja3 Vårlök skuren fint3 Vitlöksklyftor skuret fint1 Chili skuret fint1 msk Rostade sesamfrönSkär laxen i tunna skivor
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingenpå hälften nu. Lägg haricots verts i en panna (på bilden har jag frusen - JA frysta grönsaker fungerar
sashimi,. Passar även perfekt som inslag på en buffé eller som tilltugg när gästerna anländer. sashimi,. Ta laxen ur förpackningen och lägg på en skärbräda
Sashimi, 4 portioner. Sota den andra i en torr gjutjärnspanna på mycket hög värme (eller bränn ytan med en brulee-brännare), låt svalna i kylen 30 min och skär i skivor. Sashimi, 4 portioner 150 g SALMA lax
Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter. Skär rödingfiléerna i så stora bitar att två är lagom per person och tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.