Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Dessa är inte färska utan (färsk)frusna och vad lämpar sig då bättre än att laga sashimi
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Jag är ju som sagt ingen expert på området mer än att jag tycker om rätten och sashimi kan man säga är som sushi fast utan ris, med andra ord perfekt för oss som pysslar med lchf eller lågkolhydratig kost överlag
Sashimi en japansk matrett som består av biter med rå fisk skåret i forholdsvis tynne skiver. Dessuten renser man smaksløkene mellom hver bit med syltet ingefær
Jag har länge tänkt att jag skulle köpa salmalax (sashimilax) som de har på vår fantastiska Icabutik vid Liljeholmstorget (kan vara Sveriges bästa men också den mest välbesökta mataffären på fredagar och lördagar…)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.