Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Det här mintglassen är gjord på färsk mynta och är en av mina absoluta favoritglassar. Min mamma har en stor planta med en alldeles speciell sorts mynta som jag aldrig sett innan
Proteinrik mintglassDenna proteinrika glass smakar fantastiskt av choklad och mint. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint, fräs i en stor gryta tills löken har mjuknat. Tillsätt passerade/krossade tomater, vatten och buljong, låt koka upp
Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter
Till mellis så fick det bli Sannas nyttiga Bananbröd, för vi hade två svarta bananer hemma som behövdes användas så då tänkte jag att jag gör detta recept eftersom det ska vara väldigt mogna bananer för mer smak
För ett par dagar sedan hade jag förmånen att få fotografera i Bomans lilla glassfabrik. Min svägerska Kristin Boman har dragit igång glassbar både i Trosa och i Stockholm, och glassen säljer som smör i solsken
"Sannas plättar" 1 dl ekologiska havregryn (ej snabb) blötläggs i 2½ dl vatten över natten. De här plättarna är perfekta att göra om man är sugen på plättar och samtidigt vill ta slut på bananerna som börjar bli lite för mogna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.