Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Ett recept på rödvin kommer – ska göra den alldeles strax. Billigt vin, sockerlag med kryddor, skär upp lite frukt och kyl över natten – och det blir så fantastiskt gott
Ugnsbakade köttbullar är så mycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. Blanda i färs, knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser, blanda väl med båda händerna
Riv i limezest och smaka av med salt och peppar. Häll sedan i vinet och låt koka någon minut. Häll över en sked med sås och lägg nästa lasagneplatta (också täckt med sås) lite omlott om den första
Receptet hittade jag hos pålitliga Smitten Kitchen och i vanlig ordning modifierade jag det lite. Inte sådär tomt mätt som man blir av en sallad med för lite protein, utan lagom mätt
Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme)
Inte så klassiskt men det blir jättegott och matigare. Häll i vinet och låt det bubbla någon minut. Ibland har jag gjort varianter med sherry, men detta klassiska recept är nog ändå min favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.