Sandwich – recept på sandwich till afternoon tea
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 13-4 msk rumsvarmt smör
  • 16 skivor formbröd
  • 16 sandwichar
  • 1 ca 4 msk rumsvarmt smör
  • 1150-175 g gravad eller kallrökt lax i skivor
  • 13-4 grillade kycklinglår eller 1 stor grillad kycklingfilé
  • 13 msk majonnäs
  • 11 msk klippt smörgåskrasse
  • 1 currypulver, gärna mangocurry
  • 1 salt
  • 14 msk smör, rumsvarmt
  • 1 ca 150 g cheddarost
  • 14 msk smör, rumstempereratGurksandwich: Skiva gurkan på längden, använd gärna mandolin eller osthyvel. Dela gurkskivorna i 3 delar, lika stora som bröden. Bred smöret på brödskivorna och lägg på gurkskivorna lite omlott på hälften av bröden. Lägg ihop med resten av brödskivorna. Skär bort kanterna och skär varje dubbelsmörgås i två sandwichar.
  • 1 Laxsandwich: Bred smöret på brödskivorna. Fördela laxen på hälften av bröden. Lägg ihop med resten brödskivorna. Skär bort kanterna och skär varje dubbelsmörgås i två sandwichar.
  • 1 Kyckling- och currysandwich: Tärna kycklingköttet fint och blanda det med majonnäs. Blanda i krasse. Smaka av med curry och salt. Bred smöret på brödskivorna. Fördela kycklingröran på hälften av brödskivorna. Täck med resten av brödskivorna. Skär bort kanterna och dela varje dubbelsmörgås i 2 sandwichar.
  • 1 Cheddarsandwich: Finhacka eller grovriv osten och blanda den med majonnäsen. Bred smöret på brödskivorna. Fördela oströran på hälften av brödskivorna. Täck med resten av brödskivorna, skär bort kanterna och dela varje dubbelsmörgås i 2 sandwichar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.