Men vad blir inte bättre med lite ost. Med mycket mat över till matlådor passar jag gärna på att fixa käk som inte nödvändigtvis genererar rester till dagen efter
Försökte fjäska med rabarberkakan som är hans favorit och lyckades för några minuter. RABARBERKAKA2,5 msk smör1,5 dl strösocker2 ägg1,5 dl mjölk3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 nävar skivade rabarberpärlsocker(till en långpanna dubblar jag smeten)Rör smör och socker och tillsätt äggen
Brödet beställde vi dagen innan på stans bästa stenugnsbageri, Söderberg & Sara, de rekommenderade oss att välja ett så kallat Levainbröd - hur bra som helst blev det
Det här är onyttigt, fett och salt, men upplevs nästan nyttigt och är otroligt gott. Man kan tycka vad man vill om det amerikanska köket, men det där med mackor kan dem
Eller så försökerjag med en metod jag såg på ett bbq-forum. Benen låg på circus två och en halv timme, i retrospekt skulle jag låtit benen ligga på i en halvtimme till, detta för att få "ramla av benen kött"
Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
På den här bilden är det den lilla tårtan, menjag gjorde på samma sätt med tornet. Så när jag skulle göra ett torn på Alvas häxprinsesstårta så gjorde jag just så
Alla redskap skall givetvis vara minutiöst diskade, och Kurt påpekade i en kommentar till det förra yoghurtinlägget att mjölken bör hettas upp två gånger för att säkert ta död på ovälkomna bakterier
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.