1 citron,
skal och saft1. Smält smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor, salta en aning. Låt brödet svalna på galler.2. Tärna den skalade rättikan smått, ca 3 x 3 mm. Blanda sedan rättikan med räkor, majonnäs, crème fraiche.3. Finhacka dillen, ca 1 dl, och blanda ner den tillsammans med salt, ca 1 msk citronzest och en skvätt citronsaft.4. Fördela röran på bröden och ät genast!TipsGör gärna röran dagen innan, eller till och med två dagar innan. Smakerna förstärks och blir bara bättre. Men lägg den inte på brödet förrän precis innan servering!
Skölj sallad, skär tomater i klyftor och ta bort kärnorna. Skär avokadon i stora tärningar, lägg tärningarna i en skål och vänd ner rivet citronskal och citronsaft
ToastSkagen. Serveras på smörstekta toastskivor toppade med en riklig klick löjrom. Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt
Så här gör jag min ToastSkagen. Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Har du ätit en supergod ToastSkagen på restaurang, såfall vilken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.