Hacka purjo och skinka under tiden och dela broccolin i små buketter. salt, vitpeppar och svartpeppar. Lägg purjon och broccolin i den förgräddade pajformen, strö över skinka och häll sedan över äggblandningen
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
När äggsmeten precis har stelnat så lägger du skink- och tomatfräset över halva omeletten. Oftast blir det en äggfrukost till helgen då jag slår ihop frukosten och lunchen till ett
Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen. Så skönt att ha middagen färdig en arbetsdag, bara att värma på och skära till grönsaker
Men den här pajen har ändå funnit sin väg till vårt matbord och den är riktigt god. Vi serverade den med en vinägrettslungad spenatsallad och ädelostdressing
Om det krisar går det ju faktiskt att äta pajen kall till och med… Godast tycker jag att kyckling- ochbroccolipajen är ljummen, med en tomatsallad till
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Strimla salamin och dela ädelosten i små bitar. Vispa samman äggen med kaffegrädde, salt, peppar och pressad vitlök
Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka ochbroccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor. Stek skinkan tills den fått lite färg sen lägg i den hackade röda och gula löken och låt den "svettas" lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.