Sandefjordsås till fisk
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Sandefjordsås 2 port 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g smör, rumsvarmt och tärnat
  • ½ citron
  • ½-1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • ½ dl hackad gräslök
  • Koka upp grädden med crème fraichen och låt puttra en stund på låg värme.
  • Sänk värmen till lägsta och rör sedan i smöret lite i taget tills det smälter.
  • Pressa i saft och smaka av till du fått den så syrlig du önskar (vi gillar när såsen biter ifrån och tar därför i rejält med citron, men det är en smaksak.)
  • Smaka av med salt och peppar och ev. lite senap.
  • Blanda i gräslöken och servera.
  • OBS! Såsen får inte koka efter att smöret gått i, då finns det risk att såsen skär sig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.