Här kommer recept på jätte goda sambosa - på mitt sätt. 500g färs (jag använde 250g kyckling färs och blandade med 250g nötfärs - super gott. Tomatpure (1-2 msk). Lägg 1-2 msk fyllning på ena sidan av varje deg form och vik över andra sidan och snurra ihop kanterna (du kan också pressa ihop kanterna med en gaffel). Grädda mitt i ugnen i ca 10-15minuter tills dom får en fin yta. Tomatpure (1-2 msk). 1-2 msk
Nu har jag äntligen lärt mig att gör egna sambosa eller samosa som andra säger. Ni skulle sett som mina "sambosa" om jag ens kan kalla dem det såg ut när jag provade göra dem för några månader sedan haha
•Lägg i flera sambosas åt gången och fritera till en gyllenbrun färg. Steg 1. Stek köttfärsen utan smör eller olja tillsammans med den finhackade vitlöken och kryddorna
2-3 Tomater. Låt det sjuda på medelvärme i 10-15 minuter, ha sedan i pressad vitlök, ingefära, tomaterna och salt. 3 Morötter 2-3 Tomater 2 Vitlöksklyftor
Låt den fräsa till den blir ordentligt mjuk och genomskinlig, ca 5-8 min. Yekik Alicha är en traditionell ärtgryta som är god och svalkande att ha till injerabrödet
Här hittar du min variant på gluten- och mjölkfri injera. Teffmjölet ( som tillhör familjen gräs och är glutenfritt) i sin tur kommer från nordafrika och används traditionellt i det etiopiska brödet/pannkakan injera
Priogerna är fyllda med grönsaker blandat med lite cremé fraiche & riven ost. Eller soppa â€man-tager-vad-man-haver†men som ändå kan piffas till lite
Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
½ dl linfrön - jag använde gula dito. Jag var ju bara tvungen att testa receptet, dels eftersom det fått så mycket beröm på bloggen och på Instagram, dels eftersom jag precis som Nilla själv gillar teffmjöl, som jag länge använt både i glutenfria bakverk, i pannkakor, och i injeras, den speciella etiopiska nationalrättspannkakan
3-4 smördegsplattor. Strö lite mjöl ovanpå och under smördegsplattorna och kavla ut dem så att du kan stansa ut cirklar (ungefär 10-15cm i diameter, jag använd en liten plastskål som mall) Ta överblivna kanter och kavla ut så kan du få ytterligare en cirkel. Grädda i ugnen i ca 15-25min tills priogerna börjar få fin, gyllene yta. 3-4 smördegsplattor Lite mjöl
Notera också de vackra etiopiska plasttallrikarna. 7-8 dl vetemjöl. Muskotnöt (Inte för mycket 1-2 ml räcker, annars kan det gå som för denne man. 1-2 tsk salt. Koka bara en kort stund i väl saltat vatten, till de krympt ihop, vilket tar 2-3 minuter. Beroende på storlek, så koka 1-3 minuter. 7-8 dl vetemjöl. 1-2 tsk salt
En åttarätters på Bhoga - MUMS. Under våren gjordes ett par matrelaterade utflykter i Gamlestan där vi utforskade bland annat det arabiska, persiska och etiopiska köket
För att lyckas med din sushi är det extra viktigt att välja perfekta råvaror och tänka på att jobba enligt ingenjörsmässig lean-production, att laga mat med tre ingenjörer sätter sina spår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.