Salviastekt laxsida, sojapenslade pak choi & kastanjechampinjoner
www.livetsgoda.se
www.livetsgoda.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Kommentarer

  • Tomas Heldaeus

     - 

    Recept för 4 personer
    Ingredienser
    Ca 1 kg laxsida
    Blad från 2 salviastjälkar
    2 citroner
    japansk soja
    4-6 pak choi, storleken får avgöra
    500 hg kastanjechampinjoner
    olivolja, salt, peppar
    Eventuell extra servering om hungern finns, ett hemslungat potatismos

    Gör så här
    Halvera pak choi och dela svampen på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta, pensla med soja och ringla olivolja över. Lägg laxsidan även den på en plåt med papper och hacka salvia och strö över tillsammans med havssalt. Grönsakerna kör du ovanför ugnens mitt på 175 C runt 30 minuter. Efter 10 minuter ställer du in laxen under och sätter på varmluften. Ta ut grönsakerna när de fått fin färg och lyft upp laxsidan som får fortsätta en liten stund till.
    Dela citroner på mitten, gnid in havssalt och stek med skärsidan nedåt i olivolja tills du sotat dem tillräckligt. Arrangera över grönsaker på laxplåten och servera med citronerna. För en matigare rätt, slunga samman ett klassiskt potatismos.

Logga in eller Registrera för att kommentera.